Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Σκάνδαλα παντού;

Ανεξέλεγκτες εξουσίες διασπαθίζουν τα χρήματα του Ελληνικού λαού!

Ανήμποροι οι πολίτες παρακολουθούμε την τέλεια διαφθορά.

Θα πληρώσουμε ακριβά ως τόπος αυτήν τη σιωπή των πολλών!

Μια μικρή ιστορία δίπλα μας. Θεσσαλονίκη... Δήμος Λαχανά, τοπική εξουσία αλλά με πολλά χρήματα λόγω ΧΥΤΑ.

Οκτώ χρόνια τώρα. ΠΟΛΛΑ εκατομμύρια Ευρώ χορεύουν ανέλεγκτα.

Βλέπεις δεν υπάρχει εκεί Ελεγκτικό να ελέγξει! Οπότε ΠΑΜΕ εκδρομή τζάμπα! Πληρώνουν τα κορόιδα οι Έλληνες. Μόνο μια εκδρομή κόστισε 1 εκατομμύριο και βάλε. Αναθέτουμε ανύπαρκτα ΕΡΓΑ σε διεφθαρμένη δημοτική επιχείρηση και..... ΆΣΤΑ να πάνε! Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τίποτε. Ζήτησαν έλεγχο οι δημοτικοί σύμβουλοι. Δεν τους δίνουν ούτε αποφάσεις, ΟΥΤΕ πρακτικά δημοτικού συμβουλίου( δεν κάνω πλάκα και αίτηση κάναμε!). Ούτε με παρέμβαση εισαγγελέα τα έδωσαν. Απόλυτο σκοτάδι στο ΔΗΜΟ ΛΑΧΑΝΑ. Μαύρη τρύπα στη δημοκρατία μας. Πως να κάνεις το καθήκον σου; "Επικαλούνται" την σχέση τους με τον πρωθυπουργό. Για όλα ο Καραμανλής φαίνεται φταίει!

Δυνατές εξουσίες βλέπεις. Ποιος τους καλύπτει άραγε;

Απολαύστε τους:

Στις 13 Απριλίου 2007 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαχανά αποφασίζει κατά πλειοψηφία να πάει όλους τους δημότες πενθήμερη εκδρομή στην Κρήτη προϋπολογισμού 1.170.000 Ευρώ, συνεχίζοντας τις παράνομες επιλογές των προηγούμενων διοικήσεων.

Η αντιπολίτευση προσφεύγει στον Περιφερειάρχη που θεωρεί, με απόφασή του στις 16/5/07, ότι οι προσφεύγοντες δεν έχουν έννομο συμφέρον!!!

Η αντιπολίτευση προσφεύγει στην κατά νόμο αρμόδια επιτροπή του άρθρου 152 του κώδικα δήμων και κοινοτήτων και ζητεί ακύρωση των αποφάσεων του Περιφερειάρχη και του δήμου.

Η επιτροπή αποφασίζει σε συνεδρίασή της στις 8/6/07 ότι η εκδρομή του δήμου Λαχανά ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ακυρώνει τις αποφάσεις Περιφερειάρχη και δήμου.

Η διοίκηση του δήμου αναγκάστηκε, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου,να επιστρέψει τα 75 Ευρώ που εισέπραξε από κάθε δημότη για την εκδρομή.

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συμβουλίου ( Αθήνα) δίνει εντολή ( Ιούλιο του 2007) στο Ελεγκτικό της Θεσσαλονίκης για κατασταλτικό έλεγχο στο Δήμο Λαχανά που είναι σε εξέλιξη από τον Αύγουστο του 2007 και θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Όλα αυτά τα χρόνια ξεγελούσαν τους πάντες λέγοντας ότι η εκδρομή είναι νόμιμη!

Τώρα που ήρθε η σειρά της πολιτείας και του νόμου, θα μιλήσουν; Θα βγει τίποτε;

Τι πρέπει να κάνει κάποιος για να τιμωρηθεί;

Στο μεταξύ κανείς από όσους νομιμοποιούσαν τις παράνομες αποφάσεις του Δήμου Λαχανά δε λέει λέξη!

Κανείς πολιτικός δεν βγάζει άχνα! Ψιλά γράμματα να καταχράστε παράνομα 4 εκατομμύρια Ευρώ;

Περιμένουμε με αγωνία τον έλεγχο του Ελεγκτικού του οποίου ο Πρόεδρος, προς τιμή του, κινήθηκε ΑΜΕΣΑ.

Το σώμα Ελεγκτών δημόσιας διοίκησης είπε θα δούμε, θα ψάξουμε και αν..... καταλάβατε;

Ο Περιφερειάρχης δεν ενδιαφέρεται να δει που πάνε τα χρήματα του λαού; Γιατί δε ζητάει ειδικό έλεγχο; Αφού βγήκε παράνομη η ιστορία των εκδρομών τόσων ετών. ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΝΥΜΦΗ αγαπητέ Τσιότρα; Κανένας; Με τόση ζημιά του δημοσίου, τίποτα;

Επειδή είναι δικά μας παιδιά; Φτάνει αυτό;

Περισσότερα στην ιστοσελίδα: http://users.sch.gr/gkaripid/

2 σχόλια:

tsalimi είπε...

Καλή χρονιά, καλή δύναμη και καλώς όρισες στα blogs. Πολιτική, ποίηση και ιστορική μνήμη. Μ’ αρέσει αυτό το στίγμα που έδωσες με τρία όλα κι όλα κείμενα. Θα τα λέμε.

Υπατία είπε...

Να είσαι καλά. Θα τα λέμε σίγουρα.