Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Μέχρι πότε;

Σήμερα είχαμε την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου παλικαριού στην Αθήνα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών λέμε όχι στη βία. Λέμε όχι σε κάθε παράνομη πράξη απο όπου  και αν προέρχεται. Θέλουμε την πατρίδα μας δημοκρατική, ειρηνική, πρότυπο ανοικτού πολιτισμού.Κάθε Έλληνας δε μπορεί παρά να υπερασπίζεται τις βασικές αξίες για τις οποίες πολέμησαν γενιές Ελλήνων. Για την Ελευθερία, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη. Όλοι αυτοί αγωνίστηκαν για να μπορούν ακόμη και οι εχθροί της δημοκρατίας  να εκφράζονται ελεύθερα.


Όμως αυτή η  εικόνα ελάχιστων βαρβάρων που νομίζουν οτι, κουβαλώντας τις άθλιες πράξεις τους γεμάτες μίσος και συμπλέγματα , μπορούν να αγγίξουν έτσι την ψυχή του Έλληνα μας αναγκάζει να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις:
  • Η Ελληνική Αστυνομία έχει δύο μόνο περιθώρια για να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή της. Ακραίο επαγγελματισμό και πίστη στη δημοκρατία. Όσοι δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα ας πάνε σπίτι τους.Σήμερα έδειξε οτι αν θέλει μπορεί να κάνει το ΣΩΣΤΟ.
  • Κανείς δε μπορεί πια να αντέχει την εικόνα της υποστολής της σημαίας μας στα προπύλαια. 
  • Κανείς πρύτανης δε μπορεί πια με άλλοθι το άσυλο να ανέχεται ο χώρος των πανεπιστημίων μας να είναι χώρος τρόμου, φασισμού και εγκλήματος. Να πάνε σπίτια τους αν δε μπορούν να υπερασπιστούν χώρους ελευθερίας.
  • Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τίμησαν την επέτειο ειρηνικά. Αυτό αποδεικνύει τι πραγματικά επιθυμεί ο απλός πολίτης.
  • Φυσικά όλα αυτά έχουν νόημα ΟΤΑΝ λειτουργεί κράτος δικαίου. Που αυτή την περίοδο είναι ζητούμενο σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας μας.
  • Αν μερικοί βάρβαροι μισούν αυτή τη χώρα, τους πληροφορούμε οτι εμείς την αγαπάμε αυτή την ΠΑΤΡΙΔΑ. Αμα τους αρέσει!

5 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν ξέρω αν πρέπει να συμφωνήσω. Χωρίς να επικροτώ τη βία και τις αυθαιρεσίες, προσπαθώ να καταλάβω τα κίνητρα των νέων τούτων. Κίνητρα που τους μεταλαμπάδευσε μια άγρια κανιβαλιστική κοινωνία, μια κοινωνία που βιωματικά διδάσκει τη βία και την απάτη. Αυτά τα παιδιά αντιδρούν -ακόμα δε βρήκαν τον τρόπο τους-, χωρίς να ξέρουν πώς. Φταίμε κι εμείς, το αστικό στρες, το κομφορμιστικό, αντιδημιουργικό και στείρο σχολείο μας, οι γονείς και τόσοι ακόμα.

Υπατία είπε...

Φταίνε πολλά σε αυτή τη χώρα Δείμο. Όμως αυτό δε μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιο μίσος απέναντι σε αυτή τη χώρα. Οι αγώνες για ιδέες και προκοπή πόση σχέση μπορούν να έχουν με τέτοια βία; Η βία είναι το μέσο για χειρότερη κρατική βία. Δεν προάγει πολιτισμό αλλά καταλύει τη δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που καίνε τη σημαία ας θυμηθούν ένα παλικάρι στην Κύπρο πάνω στο ιστό με την Τουρκική σημαία.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν πολλά κοινωνικά προβλήματα. Οι νέοι έχουν ζαλιστεί. Όλοι φταίμε

Anthoula Sofianopoulou είπε...

Τα παιδιά πάντα έχουν την ανάγκη να γνωρίζουν τα όρια τους.
Νομίζω ότι από υπέρμετρη αγάπη στη Δημοκρατία και την ελευθερία της γνώμης, δεν καταλάβαμε ότι οι νέοι μας θα χαθούν μέσα στην απόλυτη ελευθερία, την χωρίς όρια. Έχουμε χρέος να τα βοηθήσουμε ορίζοντας από την αρχή τις έννοιες. Ταυτόχρονα και μεις πιο ώριμοι πια θα πρέπει να επανεξετάσουμε έννοιες ταμπού για τη γενιά μας, όπως π.χ. νομοταγής πολίτης.