Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Γενικές συνελεύσεις του Δήμου Σταυρούπολης

Παρακολούθησα τις τελευταίες μέρες τις συνελεύσεις που οργανώνει ο Δήμος Σταυρούπολης.
Μερικές παρατηρήσεις:
  • Η συμμετοχή των πολιτών είναι μικρή. Φταίνε πολλά.....
  • Αξιέπαινη η επιμονή τουΔημάρχου Σάββα Σερασίδη στην ουσία του διαλόγου με τους πολίτες. Είναι η πρώτη φορά που διακρίνω την πίστη του δημάρχου στην αξία της επαφής του με τον πολίτη. Στην αξία του διαλόγου, έστω και αν πολλές φορές είναι χαμηλού επιπέδου.
  • Μου προξένησε θλίψη η παρέμβαση μερικών που διοικούν τον Δήμο τα τελευταία 20-30 χρόνια και ανακάλυψαν ΤΑ προβλήματα της Σταυρούπολης τώρα. Για τα οποία είναι οι κυρίως υπεύθυνοι. Είτε τα δημιούργησαν, είτε ήταν ανίκανοι να λύσουν.
  • Χρειάζεται σοβαρή δουλειά στην ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ από τη διοίκηση.
  • Έγιναν σημαντικά πράγματα από τη διοίκηση του Σάββα. Θα γίνουν ίσως και άλλα. Χρειάζεται όμως ριζική ανανέωση της ηγετικής ομάδας που σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και πολιτικές.
Ο νέος Καποδίστριας, που πιθανόν να έχουμε από τις επόμενες εκλογές, θα σημάνει ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Η ικανότητα του πολιτικού προσωπικού σε ένα νέο δήμο πρέπει να είναι υψηλή. Περνάμε σε μια άλλη εποχή. Ας την κοιτάξουμε καλύτερα. Αν μπορούμε να την προβλέψουμε. Αλλιώς θα μείνουμε πίσω...

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε αν θυμάσαι καλά, αγαπητέ, από την ανάγκη να μπορέι ο λαός να επικοινωνεί με τους πολιτικούς και δη το Δήμαρχο, που τα τελευταία 10 και κάτι χρονια ήταν εξαφανισμένος επιτρέποντας σε πολλούς να ψηφοθηρούν. Εξάλλου, αν μη τι άλλο, για πρώτη φορά ο κόσμος συναντιέται (στο δρομο, ή θεσμικά κλπ) με το Δήμαρχο.

Για παλλιούς συμβούλους που μιλούν σαν να μην είχαν ποτέ σχέση με το Δήμο, ας μην αναφερθούμε. Έχει την αστειότητά της και η ψοφοθηρία και η ανάγκη για μια καρέκλα.

σ.σ. Χαίρομαι που επέστρεψες στο blogging

Υπατία είπε...

Γεια σου Δήμο, έχουμε να πούμε ...