Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί υποστηρίζω το Σάββα Σερασίδη και την "Ανθρώπιμη Πόλη" στο δήμο Παύλου Μελά

 
Σε λίγες μέρες καλούμαστε να αποφασίσουμε για τη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Παύλου Μελά. Είναι ο νέος μας δήμος που προέκυψε από τη νέα διοικητική οργάνωση της χώρας, από το νόμο Καλλικράτη. Με τη συνένωση των δήμων Ν. Ευκαρπίας, Πολίχνης και Σταυρούπολης.
Ο 21ος δήμος της χώρας.
Με 130.000 κατοίκους σήμερα (87000 με την απογραφή του 2001) και τεράστια έκταση.                          
Με προβλήματα αλλά και προοπτικές. Με αδυναμίες αλλά και δυνατότητες.
Το διακύβευμα είναι μεγάλο. Καλούμαστε να επιλέξουμε τι δήμο επιθυμούμε.
Θέλουμε το Δήμο Παύλου Μελά ισχυρό, οικονομικά εύρωστο που με προγραμματισμό και διεκδίκηση θα οργανώσει το νέο δήμο και θα θέσει τις βάσεις για το μέλλον;

Γιατί λοιπόν ψηφίζουμε Σάββα Σερασίδη και «Ανθρώπινη Πόλη»;
  • Πήρε αξιώματα αρκετά. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΕ Η ΕΞΟΥΣΙΑ. Κανείς δεν έχει να πει κουβέντα για την εντιμότητα, το ήθος και την απλότητά του. Ακούει και αποφασίζει με προσοχή. Σέβεται και τον τελευταίο πολίτη.  Την ώρα που το πολιτικό σύστημα ταλανίζεται από διεφθαρμένους και αναξιόπιστους πολιτικούς έχουμε έναν ΕΝΤΙΜΟ και ΚΑΘΑΡΟ δήμαρχο.
  • Ακολούθησε μια σταθερή πολιτική υπέρ των απλών ανθρώπων και όχι των οργανωμένων συμφερόντων. Τον κυνηγούν για το λόγο αυτό. Έδιωξε σε μια νύχτα την ομάδα των αντιδημάρχων που ήθελαν να ΕΛΕΓΧΟΥΝ αυτοί το δήμο και να είναι ΜΟΝΙΜΑ σε θέσεις εξουσίας και πληρωμής. Αυτούς που είκοσι χρόνια εξουσιάζουν και διπλο-πληρώνονται.
  • Έβαλε τέλος στα όνειρα κυκλωμάτων να χτίσουν μέσα στα στρατόπεδα. Αυτό με τον κοινό αγώνα απλών ανθρώπων από περιβαλλοντικούς συλλόγους. Το αγωνιστικό πνεύμα για το στρατοπέδου του Παύλου Μελά και οι ξεκάθαρες θέσεις για χώρο πρασίνου και ζωής θα είναι ο οδηγός μας ώστε τα δύο στρατόπεδα Καρατάσου και Παύλου Μελά να αποδοθούν κατά κυριότητα στο νέο δήμου Π. Μελά. Χιλιάδες πολίτες μπαίνουν για πρώτη φορά στο στρατόπεδο για να απολαύσουν εκδηλώσεις του δήμου μας. Κάποιοι υποβάλλουν μήνυση στο δήμαρχο για τη χρήση του στρατοπέδου τους.
  • Έλυσε οριστικά τη διπλοβάρδια και στα τελευταία σχολεία ύστερα από 46 χρόνια. Η Σταυρούπολη δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ σχολείο με διπλοβάρδια. Η Πολίχνη έχει τα μισά σχολεία της σε διπλοβάρδια και είναι η χειρότερη κατάσταση σε όλη την Ελλάδα. Οι διοικήσεις της Πολίχνης δε φταίνε σε τίποτα; Μπορούμε να τους εμπιστευθούμε πάλι στο νέο δήμο που οι υποχρεώσεις θα είναι μεγαλύτερες;
  • Ο δήμος Σταυρούπολης πληρώνει κανονικά όλους τους υπαλλήλους του και τους προμηθευτές του. Οι υποχρεώσεις και τα δάνεια είναι ελάχιστα. Το μοναδικό δάνειο των 1,5 εκατ Ευρώ έγινε για αγορά γης και όχι για σπατάλες που άλλοι ονομάζουν κοινωνική πολιτική!
  • Ο δήμος Πολίχνης με την ανεύθυνη πολιτική του δημάρχου του χρωστάει εκατομμύρια και δανείζεται για να πληρώσει υπαλλήλους του ( σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της διοίκησης το 2007 τα χρέη ανέρχονταν σε 16,7 εκατομμύρια Ευρώ και δάνεια 4 εκατ Ευρώ).  Μπορεί μια τέτοια διοίκηση να την εμπιστευθεί κάποιος;
  • Επανέφερε το αγωνιστικό και διεκδικητικό πνεύμα στο δήμο μας που το είχε χάσει από χρόνια. Η παράδοση των αγώνων για την πόλη μας μπαίνουν ξανά στην αντίληψη της διοίκησης του νέου δήμου κόντρα σε συμφέροντα και την κεντρική εξουσία.
  • Ο δήμος Σταυρούπολης αγόρασε γη 8,7 στρεμμάτων αξίας 6 εκατομμυρίων Ευρώ. Για τις επόμενες γενιές που την χρειάζονται.
  • Κάθε χρόνο σε ανοικτές λαϊκές συνελεύσεις συζητά ΑΝΟΙΚΤΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ με το λαό.
Έκανε σοβαρό έργο.
  • Παραδόθηκε το κολυμβητήριο στην Ηλιούπολη που άρχισε στην Ολυμπιάδα της Αθήνας και κόντεψε να γίνει στέκι τοξικομανών! Είναι στολίδι σε όλη την περιοχή. Σε λίγες μέρες θα το δούμε να λειτουργεί.
  • Έκανε όμορφες συνολικές αναπλάσεις με προτεραιότητα σε πεζούς και ΑΜΕΑ όπως στην Ωραιοκάστρου και την Ιατρού Γωγούση. Το ίδιο θα γίνει αυτές τις μέρες και στην Λαμπράκη.
  • Πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες εκδηλώσεις πολιτισμού σε κάθε γειτονιά της Σταυρούπολης.
  • Ολοκληρώνονται πανέμορφες υπόγειες διαβάσεις στη Λαγκαδά.
  • Υπογειώθηκε το εναέριο δίκτυο της ΔΕΗ σε μεγάλη περιοχή του δήμου όταν άλλοι δήμοι παρακαλάνε για τέτοιο έργο.
  • Για πρώτη φορά πιλοτικά εφαρμόζεται πρόγραμμα ανακύκλωσης με υπόγειους κάδους.
  • Λύθηκε το πρόβλημα υδροδότησης της Νικόπολης.
  • Εκατοντάδες πολίτες συμμετέχουν σε τμήματα ερασιτεχνικής ενασχόλησης και επιμόρφωσης
  • Εκατοντάδες πολίτες συμμετέχουν σε τμήματα μαζικού αθλητισμού(71 τμήματα με 1000 πολίτες).
  • Αυξήθηκαν κατά 10 στρέμματα οι εκτάσεις πρασίνου.
  • Ασφαλτοστρώθηκαν πάνω από 50 δρόμοι.
  • Ολοκληρώθηκε νέος δημοτικός φωτισμός στη Νικόπολη.
 Θα είμαι λοιπόν δίπλα του για όλους αυτούς τους λόγους και κυρίως γιατί υπάρχει σχέδιο σοβαρό και υπευθυνότητα για την επόμενη ημέρα. Αυτή θα κρίνει και το μέλλον.Δεν ξεχνώ ότι άλλοι με τις πράξεις ή παραλείψεις τους ΕΦΕΡΑΝ στη Σταυρούπολη τον ΟΚΑΝΑ και τη ΔΕΗ. Σήμερα λένε για την κατάντια της πόλης μας. Αυτοί που διοικούσαν 20 ολόκληρα χρόνια.
Δεν ξεχνώ ότι άλλοι χρεοκόπησαν το δήμο Πολίχνης και τα παιδιά μας στοιβάζονται σε διπλοβάρδιες
Αν το δημοτικό συμβούλιο είναι πλειοψηφία ανάξιων, ανίκανων, διεφθαρμένων και άβουλων ΔΕΝ μπορεί ένας δήμος να πάει μπροστά.
Αν το δημοτικό συμβούλιο, με την καθοριστική ψήφο του καθενός από εμάς, είναι πλειοψηφία άξιων, ικανών, καθαρών και ελεύθερων από εξαρτήσεις ανθρώπων θα μπορούσαμε να ελπίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας που και ΕΜΕΙΣ υπονομεύσαμε τόσα χρόνια με τη ψήφο μας.Τέλος φόρμας