Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ


η ώρα ν' ανάψουμε κεριά ήρθε!
Ας σηκώσουμε λίγο το βλέμμα ψηλά
και ας σκεφθούμε  την πονεμένη γη μας.

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά, αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της Ώρας της Γης.



Η μεγαλειώδης συμμετοχή των Ελλήνων το 2009 γεννά μεγάλες προσδοκίες και για αυτή την χρονιά. Εκτιμάται ότι πέρυσι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Η αλήθεια είναι ότι το 2009 δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, μιας και η Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης απέτυχε να καταλήξει σε μια καλή κλιματική συμφωνία. Αυτό όμως θα πρέπει να μας οπλίσει με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι ηγέτες των μεγάλων κρατών απογοήτευσαν τους πολίτες τους, η ανθρωπότητα όμως δε σταματά τον αγώνα.
Η «Ώρα της Γης 2010» δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες.

Σας καλούμε να δώσετε και φέτος τη δική σας ταυτότητα στην παγκόσμια εκστρατεία: «Ώρα της Γης 2010» στις 27 Μαρτίου, στις 8:30 μ.μ.
Αν θέλεις να βοηθήσεις πάτα εδώ

Όταν η φύση γεωμετρεί!

Ας δούμε τη γεωμετρία όπως η ίδια η φύση μίλησε γι αυτήν. Πριν ο άνθρωπος ανακαλύψει τη Γεωμετρία.

Θα δούμε οτι η ίδια η φύση δημιουργεί με τη δική της αρμονία, που κρύβει απίστευτα μαθηματικά μοντέλα.
Όπως τα τέλεια ΕΞΑΓΩΝΑ που κατασκευάζουν οι μέλισσες.




Άραγε μπορούμε να δούμε στη Φύση και την τέχνη εικόνες από τη Χρυσή τομή ή την ακολουθία Fibonacci;
Οι  παραπάνω φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές της χρυσής τομής και της ακολουθίας του Fibonacci
Το πρόβληµα της «χρυσής τοµής», γνωστό στους Πυθαγόρειους είχε από τότε συσχετιστεί µε την αισθητική στα καλλιτεχνικά έργα.